Test & Drive.

Test & Drive.

icon

Getting all of the Nutrients you need simply cannot be done without supplements.

Nam libero tempore, cum soluta nobis eligendi cumque quod placeat facere possimus assumenda omnis dolor repellendu sautem temporibus officiis

+1 599 162 4545

5689 Lotaso Terrace, Culver City,
CA, United States

ALKOL ETKİSİ ALTINDA ARAÇ KULLANMA İLE İLGİLİ BİR SINIFLAMADA

1 — Kandaki alkol  % 0 (Binde) 0,2 ise % 20 şahıs kendinden emin şekilde otomobil kullanır.

2 — Kanda % 0  0,2 alkol olunca, şahsın reaksiyonları, hare­ketli bir ışıkta daha çok bozulur.

3 — Kanda % 0 0,3 alkol varsa derinlik hissi bozulur, mesa­fe tahmini ve sür’at ayarlanması güçleşir.

4 — Kandaki alkol % 0 0,4 ise, kornea hasasiyeti azalır. Nor­mal süratte otomobil kullanılamaz.

5 — Kandaki alkol  % 0 0,5 ise % 25 – 30 şahıs otomobil kul­lanamayacak halde kabul edilmelidir. Bu miktarda normal görme bozulmaktadır.

6 — Kandaki alkol  % 0 0,65 ise şahısta denge bozukluk­ları olur.

7 — Kandaki alkol  % 0 0,97 olunca, gözün kamaşması bakı­mından önemli olan, karanlığa uyma fonksiyonu yavaşlar.

8 — Kandaki alkol %0  1,0 olunca; % 10 şahısta karar verme zamanı bozulur; % 17 sinde reaksiyon zamanı uzar; % 35 inde  dikkat azalır; % 65 inde ise otomobil sürme emniyeti azalır. Bu miktarda alkol tesirleri çoğunlukla görülür.

9 — Kandaki alkol % 0 1,7 olunca, belli şekilde sarhoşluk görülür. Mesafe tayin olunamaz, denge bozuklukları ağır şe­kilde olur.

 

Kaza Riski-Alkol Düzeyi

Bu konuda birçok çalışma vardır ve istisnasız hepsi alkollü bir sürücünün kaza riskinin daha yüksek olduğu şeklindedir. Sürücülerin alkolsüz, yani kan alkol düzeyi “0.0” iken araç kullanmaları teorik olarak en iyisi olsa bile pratikte mümkün değildir. Üzüm, incir, turunçgiller gibi bazı meyvelerin, hazır meyve sularının veya kolalı içeceklerin, bazı ilaçların tüketilmesiyle 8 mg /dL kan alkol düzeyleri saptanabilmektedir.

Alkolün yan etkilerinin başladığı ve sürüşün olumsuz etkilerinin görüldüğü düzey sıklıkla 30-40 mg/dl olarak bildirilmektedir (0.30-0.40 Promil). Tolerans gelişmemiş bireylerde 20 mg/dlgibi düşük kan alkol düzeylerinde bile sürüş becerilerinin olumsuz etkilenebildiği saptanmıştır.

Yapılan çalışmalarda kan alkol konsantrasyonu 0,5-1,0 promil/gram arasında iken sürücünün kaza yapma riskinin 1,5 kat arttığı; 1,0-1,5 promil/gram arasında 4 kat; 1,5 promil/gram üzerinde ise 18 kat arttığı gösterilmiştir. Tabii ki içki içme konusunda de­neyimsiz bireylerin kaza yapma riskleri daha düşük kan alkol değerlerinde bile daha faz­la olmaktadır.

Avrupa Birliği ülkelerindeki sürücülerin %1-3’ü alkollü olarak araç kullanmaktadır. Ölümle sonuçlanan kazaların %33-69’unda kan alkol konsantrasyonu pozitif bulunmuş­tur. Ölümle sonuçlanmayan kazalarda ise bu oran %8-29’dur.

 

3 Comments
  • Nalan Reply
    6 Eylül 2022

    Nasıl kullanıldığını bulana kadar canımı yedim bence gereksiz bir ürün.

    • Hasan Reply
      7 Eylül 2022

      Bu ürün ilk 1 ay önce merak ettiğim için eczaneden almıştım, ilk meyhane çıkışında beni cezadan kurtardı test sonucum 0,05 çıktığı için biraz daha oturup 1 kahve daha içtim. Ardından yoldaki polis kontrolunda yapılan teste alkol seviyem düşük oladuğundan arkadaşlar gitmeme izin verdiler. Teşekkürler Test Drive

  • Ahmet Reply
    7 Eylül 2022

    Başarılı bir ürün 3 seviye ölçenini ilk kez gördüm. Almanyada daha önce kullanmıştım aama o sadece 0,05 ölçüyordu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir